(( اخبار السينما والمسرح 2011 ))
زمـــــــــــــــــــــــــن التغــــيير فـــى مصـــر2011
اهلاً ومرحــــــــــــــــــــــــباً بكم فى هذا المنتدى
زمـــــن التغــــيير فـــى مصـــر2011


(( اخبار السينما والمسرح 2011 ))
 
الرئيسيةالرئيسية  اليوميةاليومية  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  الأعضاءالأعضاء  المجموعاتالمجموعات  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

شاطر | 
 

 عرض أول مشاركة غير مقروءة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin


المساهمات : 144
تاريخ التسجيل : 09/06/2011

مُساهمةموضوع: عرض أول مشاركة غير مقروءة    الجمعة يونيو 10, 2011 9:11 am

الفطير المشلتت من مطبخى بالصور
السلام عليكم
النهرده عملت فطير مشلتت
وقلت لازم انزله
بصو ياجماعة صلو ع النبى
انا حطيت حوالى 7 كوبايات دقيق صغيرين
مصورالكم الكوباية
وهنحط المية شوية شوية بالراحة اوى
وكل مانحط شوية ميه نعجن
لغاية ماالعجينة تبقى كورة
عجينة الفطير طرية بس مش اوى
لازم تكون عرقانة يعنى عاملة زى الحاجة الملصقة وانتى بتمسكيها
بس فى نفس الوقت مش لدرجة انها تلصق فى ايدك ومتطلعش
الفطير يعنى عجينة
ان العجينة كويسة كل شىء هيمشى تمام
بعد ماتبقى كورة تمسكى العجينة فى ايدك وتفضلى تدعكى فيها بتاع ربع ساعة
ده بيدى نتيجة كويسة بعد كده
بعد كده تسيبى العجينة ترتاح حوالى ساعة
طبعا بره مش فى التلاجة
بعد كده نيجى للفرد
هتدهنى الترابيزة زبدة او زيت
وتفردى العجينة الاول بالنشابة عشان تساعدك شوية
لما تحسى انها اتفردت معاكى هتشديها بايدك بس بالراحة خالص عشان متتقطعش
وممكن تعمليها كلها بالنشابة ان حبيتى ومتستعمليش ايدك
بس اهم حاجة تتفرد لغاية ماتبقى شفافة ومبينة اللى تحتها
هتجيبى السمنة
وتغطى العجينة كلها
انا عن نفسى بستخدم سمنة بدرجة حرارة المطبخ مش سايحة
بعد كده هتطبقى جزء وتدهنيه سمنة
هتطبقى جزء تانى وتدهنيه سمنة
كل ماتطبقى جزء منها تدهنيه
لغاية ماالعجينة تخلص وتبقى مربع
هتدهنى صينية متوسطة زبدة
وهتفردى فيها العجينة بايدك
لغاية ماتحسى انها اتساوت فى الصينية
بعد كده هتحطى ع وشها قشطة
لأنها بتطرى العجينة وتديها لمعة
وتدخليها الفرن ع درجة متوسطة
وهتحطى فوق النار صينية فيها ميه
ده بيدى طراوة للعجينة
وهى فى نص سواها هتلاقيها اتنفشت معناها ان فطيرتك ناجحة ان شاء الله
لما تلاقى وشها احمر واستوت هتطلعيها من الفرن
واول ماتطلعيها غطيها بطبق او حطيها فى كيس عشان متنشفش
معلش طولت عليكو
دلوقتى هسيبكم مع الصور بالتفصيل
واى استفسار انا تحت امركم














ان عجبكم الموضوع متنسوش التقييم ياقمرات

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://senemamasrah.yoo7.com
 
عرض أول مشاركة غير مقروءة
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
(( اخبار السينما والمسرح 2011 )) :: ( منتديات الطبخ المصرى ) :: منتدى وصفات الطبخ-
انتقل الى: